Welke soorten planten zitten er in een groendak?

  • Onze sedummatten en sedumcassettes/trays bestaan uit ca. 8-12 soorten Sedum, verschillend van kleur, bladvorm en bloeitijd. De matten zijn niet op kleur of soort verkrijgbaar. De samenstelling bestaat hoofdzakelijk uit  8 inheemse soorten zoals Sedum acre, album en Telephium in diverse varianten en niet inheemse soorten zoals  spurium, lydium, reflexum, floriferum, sexangulare.
     
  • Bloemenweide  bestaat uit met name grasachtige aangevuld met ca. 8 soorten kruidachtige soorten. Om een bloemrijk beeld te houden is zelf bijzaaien van een willekeurig bloemenmengsel elk voorjaar aan te bevelen. Beplanting bestaat uit met name grasachtige aangevuld met ca. 8 soorten kruidachtige soorten. Om bloemrijk beeld te houden is zelf bijzaaien van een willekeurig bloemenmengsel elk voorjaar aan te bevelen. Soortensamenstelling: o.a. Achillea, Agrostemma, campanula, Centaurea, Filipendula, Galium, Hieracium, Hypericum, Knautia, Leontodon, Leucanthemum, Linaria, Lotus, Lynchnis, Papaver, Plantago, Primula, Ranunculus, Rumex, Saxifraga, struisgras, reukgras, Glanshave, Kamgras, ruig schapen gras en roodzwkenkgras. Jaarrond zullen met name de grasachtigen de overhand hebben en de bloemaren zullen in mei, juni en juli prachtig bloeien. De overige kruidachtigen zullen in mindere mate zichtbaar zijn, afhankelijk van de standplaats, ligging t.o.v. zon, wind etc. Aan de samenstelling en foto's kunnen geen verdere rechten ontleend worden, dit omdat het puur natuur is en niet elke vegetatie het op elke plek in Nederland hetzelfde kan ontwikkelingen.  Wij adviseren om elk najaar bij te zaaien, veel meerjarige kruiden verdwijnen door een droog en warm voorjaar of zomer. 
     
  • Na verloop van tijd kan mos ontstaan en/of de vegetatie rood verkleuren. Dit kunt u binnen de perken houden door goed te mesten en evt kalk te strooien.-
  • De samenstelling kan afwijken, bij aanvang zal er en sortiment van 8-12 Sedums aanwezig zijn, na verloop van tijd zal het sortiment zich aanpassen aan de omgevingsfactoren zoals wind, schaduw, ligging van het dak, invloed van zonnestraling etc.
     
  • Sommige soorten zijn aan het blad niet uit elkaar te halen en lijken wel hetzelfde. Alleen bij het bloeien kan men het verschil zien.

Aan de getoonde foto's en samenstellingen van de vegetatie op onze website kunnen geen rechten ontleend worden. Dit omdat het een natuurproduct is en het beeld, eindbeeld of samenstelling daarom niet gegarandeerd kan worden. Dit is geheel afhankelijk van de standplaats, ligging t.o.v. zon, wind, schaduw, bebouwing etc. 

 

Schaduw?

Sedum kan niet heel goed tegen schaduw en heeft 4 uur per dag volle zon nodig. Ligt uw dak volledig in de schaduw of onder een boom dan adviseren wij het bloemenweide pakket te nemen zodat er altijd 'groen' overblijft als de Sedums weg gaan.

U kunt ook overwegen om er siergrassen in de planten of in te zaaien, deze zijn verkrijgbaar bij een tuincentrum, als de Sedum het niet overleefd.

 

 

Bij aanleg ziet het er vaak 'eentonig'' uit. Dit verandert vanzelf nagelang het dak gaat groeien en bloeien!

Informatie over vegetatie en beplantingen

  • De Sedummatten kunt u het beste op rol laten zitten en dan met een oude handzaag doormidden zagen om het tillen lichter te maken. De Sedummatten kunnen maximaal 24 uur op rol in de schaduw blijven liggen.
  • Sedumcassettes binnen 24 uur van de pallet afladen en verwerken. Bij de Sedumcassette hoeft u enkel de cassettes strak tegen elkaar aan te plaatsen. Blijf een stukje van de dakrand/loodslab af en breng hier op gelijke hoogte als de Sedumcassette een grindlaag aan.
  • De Sedumcassettes zijn met een zaag op maat te zagen, echter dient u ze dan wel op te sluiten met grind
  • Direct water geven en de komende 2 weken dagelijks water geven bij droog en warm weer

 

 

Wanneer aan te leggen?

Enkel bij vorst is het niet aan te raden uw groendak aan te leggen

 

© 2013 - 2024 Groenedaken.net | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel